Τραγουδώ και μαθαίνω στα σχολεία

Καλάθι Αγορών

0 αντικείμενο(α) - 0,00€
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Notice: Undefined index: bpath in /var/www/vhosts/xn--mxaaaaaaa5dhgyg5jgb.gr/httpdocs/catalog/view/theme/varna/template/blog/post.tpl on line 4

Τραγουδώ και μαθαίνω στα σχολεία

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με το πρόγραμμα "τραγουδώ και μαθαίνω"

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τραγουδώ και Μαθαίνω" βασισμένο στα τραγούδια του μουσικού και συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού και συμβάλλει στην σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξή τους. Βασίζεται στην ένωση της μουσικής, της κίνησης και του λόγου.
Αντλώντας στοιχεία από τη μουσικοκινητική αγωγή Όρφ, Dalcroze και Kodaly τα παιδιά εξασκούν την παρατηρητικότητα, την συγκέντρωση, την ετοιμότητα.
Μέσα από το πρόγραμμα "Τραγουδώ και Μαθαίνω" τα παιδιά θα μπορούν να εκτελούν τον παλμό, το ρυθμό συνοδεύοντας τραγούδια. Κατά αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα ανταποκριθούν ελεύθερα σε μια μουσική ακρόαση με ποικίλους τρόπους (κίνηση, εικαστική έκφραση, παντομίμα) χωρίς να εστιάσουν στις μουσικές έννοιες αλλά και θα μάθουν να διαχωρίζουν τη φωνή που «μιλά» από τη φωνή που «τραγουδά».
Μέσα από ένα εύρος δραστηριοτήτων θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν συγκεκριμένες μουσικές έννοιες μέσα από μια ακρόαση με τη χρήση της κατάλληλης μουσικής ορολογίας.